Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Δευτέρα 06 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού

Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού
ΔΤ Ο Δήμος Σερρών σε έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Στουτγάρδη 15-6-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                Σέρρες 15 Ιουνίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σερρών σε έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Στουτγάρδη

15-6-15 stuttgart.jpgΠραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις «Ημέρες των Εκκλησιών» από 3 έως 7 Ιουνίου 2015 στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, στα πλαίσια των οποίων οργανώνεται και έκθεση θρησκευτικού τουρισμού με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι «Ημέρες των Εκκλησιών» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Γερμανίας και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

Τον Δήμο Σερρών εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης ο οποίος δήλωσε για την συμμετοχή του δήμου Σερρών τα εξής: «Προσπαθούμε να προβάλουμε τον ορθόδοξο θρησκευτικό πλούτο των Σερρών με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή μας. Είναι γνωστό ότι ο δήμος Σερρών κινείται στοχευμένα προς αυτή την κατεύθυνση και τα αποτελέσματα είναι ορατά τόσο στις διανυκτερεύσεις όσο και στις ημερήσιες επισκέψεις τουριστών - επισκεπτών στην πόλη και στην περιοχή μας. Επιδιώκουμε συνεργασίες με τουριστικά πρακτορεία που ασχολούνται με τον προσκυνηματικό τουρισμό, αλλά και με την προσέλκυση μεμονωμένων επισκεπτών που θέλουν να συνδυάσουν διάφορες μορφές εναλλακτικών μορφών τουρισμού».

Ευχαριστούμε πολύ τα τουριστικά πρακτορεία AK Pegasus Reisen GmbH και Osipidis Travel, Ελληνικών συμφερόντων, για το βήμα που μας παρείχαν στην παραπάνω έκθεση για να προβάλουμε την περιοχή μας και να διανέμουμε το τουριστικό μας υλικό, το οποίο ήταν στην Γερμανική γλώσσα, μέσω του περιπτέρου τους.

Από το Γραφείο Τύπου
 
ΔΤ για Ολοκλήρωση Ανθοκομικής Έκθεσης Σερρών 2-6-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                           Σέρρες 2 Ιουνίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πράσινο, υπέροχα λουλούδια, πολυχρωμία και ομορφιά στη κεντρική πλατεία Ελευθερίας, όπου πραγματοποιήθηκε κι εφέτος (23/5-31/5 2015) με μεγάλη επιτυχία η 11η Ανθοκομική ΄Εκθεση, με τη συμμετοχή των Σερραίων παραγωγών φυτών και φυτωριούχων.
2-6-15 antuokomiki.jpg

Η έκθεση και η σημασία της

Με την διοργάνωση της έκθεσης δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες παραγωγούς του τόπου να εκθέσουν τα προϊόντα τους, καθώς επίσης και στον πολίτη η ευκαιρία να έλθει σε άμεση επαφή μαζί τους, ώστε να πάρει πληροφορίες σχετικά με το λουλούδια, τα φυτά και για να αγοράσει ό,τι τον ενδιαφέρει και του αρέσει.

Έκθεση περιβαλλοντικών προεκτάσεων

Η Ανθοκομική Έκθεση είναι θεσμός του Δήμου Σερρών, ενώ βασικός στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για προβλήματα του περιβάλλοντος, και κατ' επέκταση για ζητήματα που αφορούν στο πράσινο και στην καθαριότητα.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Τελευταία ανανέωση (16.06.15)  
22-5-15 ΔΤ 11η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕΡΡΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Σέρρες 22 Μαΐου 2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                       
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Δελτίο Τύπου
Ξεκινάει η 11η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών


Με ένα μοναδικό πολύχρωμο χαλί θα στρωθεί η κεντρική πλατεία Ελευθερίας, καθώς λουλούδια, φυτά και είδη για τον κήπο θα συνθέτουν το σκηνικό ομορφιάς και της μαγείας της φύσης, στο πλαίσιο της Ανθοκομικής Έκθεσης Σερρών που πραγματοποιείται για ενδέκατη συνεχή χρονιά.
Η Έκθεση θα ξεκινήσει, το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, στις 7 το απόγευμα, με τους ανθοκόμους - φυτωριούχους του τόπου μας να εκθέτουν τα φυτά και τα λουλούδια που παράγουν, όσοι θέλουν να επισκεφθούν την έκθεση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 31 Μαΐου 2015.
Με την διοργάνωση της έκθεσης δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες παραγωγούς κι επιχειρηματίες του τόπου να εκθέσουν τα προϊόντα τους, καθώς επίσης και στον πολίτη η ευκαιρία να έλθει σε άμεση επαφή μαζί τους, ώστε να πάρει πληροφορίες σχετικά με τα λουλούδια, τα φυτά και για να αγοράσει ό,τι σχετικό τον ενδιαφέρει.
Η Ανθοκομική Έκθεση είναι θεσμός, τον οποίο ο Δήμος Σερρών έχει καθιερώσει και διοργανώνει κάθε χρόνο, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για προβλήματα του περιβάλλοντος, και κατ' επέκταση για ζητήματα που αφορούν στο πράσινο και στην καθαριότητα.

Οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.
Τελευταία ανανέωση (16.06.15)  
ΔΤ για Συμμετοχής του Δήμου Σερρών σε τετραήμερη επίσκεψη στη Γερμανία 5-5-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                   Σέρρες 5 Μαΐου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Συμμετοχή του Δήμου Σερρών σε τετραήμερη επίσκεψη στη Γερμανία στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV) με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας

img 1.jpgΣε εφαρμογή της με αριθμό 91/2015 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών, με επικεφαλής το Δήμαρχο Σερρών κο Πέτρο Αγγελίδη, συμμετείχε σε τετραήμερη επίσκεψη στην επαρχία Ortenau του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδης- Βυτεμβέργης της Γερμανίας τις ημερομηνίες 26/4/2015 μέχρι τις 1/5/2015. Το πρόγραμμα της τετραήμερης επίσκεψης, το οποίο είχε διαμορφώσει ο εμπειρογνώμων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κος Reinhart Kostlin, πρώην δήμαρχος του Δήμου Achern, ήταν γεμάτο από επισκέψεις και παρουσιάσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενίσχυσης της οικονομίας, της λειτουργίας των γεωργικών συνεταιρισμών και της προώθησης του τουρισμού.


Αναλυτικά το πρόγραμμα ήταν:

Δευτέρα 27/4/2015                                                                                                                                          img2.jpg

09:00 -10:00 Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών ("Πράσινο Σημείο") της Επαρχίας Ortenau. Εκεί υπάρχουν μεγάλα containers όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να τοποθετήσει υλικά προς ανακύκλωση όπως απόβλητα ηλεκτρονικών συσκευών, παλιά ελαστικά, υπόλοιπα ξυλείας, στρώματα, αδρανή υλικά, κλπ.. Σε παρακείμενο χώρο βρίσκεται ο χώρος επεξεργασίας ογκωδών υλικών- προϊόντων από εκσκαφή τα οποία με τη βoήθεια σπαστήρα, τα μετατρέπουν σε αδρανές υλικό διαφόρων διαστάσεων για διαφορετικές χρήσεις (π.χ. βάση για δρόμους).

10:00-10:30 Επίσκεψη στο σταθμό μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτιού) της ιδιωτικής εταιρείας MERB, αναδόχου παροχής υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης αποβλήτων

10:30-13:00 Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας MERB, αναδόχου παροχής υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης αποβλήτων. Παρουσιάσθηκε το προφίλ της εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων τόσο κατοικιών (πενταετής σύμβαση με την επαρχία Ortenau) όσο και εμπορικών επιχειρήσεων. Επίσης δραστηριοποιείται στη διαλογή απορριμμάτων, διαθέτοντας 8 σημεία διαλογής σε όλη την επαρχία.
img.jpeg.jpg
14:30-17:00 Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μηχανικής - βιολογικής επεξεργασίας της επαρχίας Ortenau. Στο εργοστάσιο αυτό καταλήγει το περιεχόμενο του γκρι κάδου ο οποίος περιέχει ό,τι δεν ανακυκλώνεται, δηλαδή υπολείμματα κουζίνας, σπασμένα κεραμικά, πορσελάνες, κλπ. Το υλικό αυτό, αφού υφίσταται διαλογή, υποβάλλεται σε θερμική επεξεργασία και παράγει βιοαέριο ενώ το υπόλειμμα που καταλήγει στην ταφή ανέρχεται σε πολύ μικρό ποσοστό. Οι εγκαταστάσεις αυτές εξυπηρετούν 570.000 κατοίκους, κόστισαν 48 εκ ευρώ και βρίσκονται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή

17:30-19:30 Επίσκεψη στο ΤΕΙ του Offenburg. Διδάσκονται εφαρμοσμένες Επιστήμες (ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ), έχει 4.300 φοιτητές και 120 καθηγητές. Προτάθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των διοικήσεων των 2 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και ΤΕΙ Offenburg), έτσι ώστε να δρομολογηθεί η ανταλλαγή φοιτητών.
Τελευταία ανανέωση (16.06.15) Περισσότερα
Ο Δήμος Σερρών στη Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο ΝΙΣ 2-4/4/15 Εκτύπωση
Δελτίο Τύπου

Τις δυνατότητες ανάπτυξης των σχέσεων και της συνεργασίας σε τουριστικό επίπεδο εξέτασαν ο Νομάρχης Νις Aleksander Cvetkovic και ο Δήμαρχος600-600-1.jpg Zoran Perisic, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανάπτυξης-Αγροτικής οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτη Γρηγοριάδη, ο οποίος βρέθηκε στην σερβική πόλη, όπου πραγματοποιήθηκε η ομώνυμη Διεθνής Έκθεση Τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος είχε επαφές με επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, με τουριστικούς πράκτορες, με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφους, ενώ η συμμετοχή του Δήμου Σερρών με περίπτερο στην Έκθεση της Νις προβλήθηκε επί πλέον και με τις δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε στο εθνικής εμβέλειας Radio Beograd.

Κατά τη διάρκεια τους πιστοποιήθηκε ακόμη μία φορά το μεγάλο 600-600-2.jpgενδιαφέρον των ομόδοξων Σέρβων για την Ιερές Μονές του τόπου, αλλά και τις Σέρρες, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τον σπουδαίο της σερβικής μεσαιωνικής ιστορίας Στέφανο Δουσάν και με τους Σέρβους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού που τις γνωρίζουν ή τις έχουν ήδη επισκεφθεί, λόγω του Αυτοκινητοδρομίου.

Το ίδιο αυξημένο και ζωηρό600-600-3.jpg ενδιαφέρον εκδήλωσαν και οι χιλιάδες επισκεπτών του σερραϊκού περιπτέρου, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν, όχι μόνον για τα σημεία μεγάλης θρησκευτικής σημασίας, την πίστα των Σερρών, αλλά και για τα υπόλοιπα αξιοθέατα της περιφέρειας (Αμφίπολη, σπήλαιο Αλιστράτης κ.λ.π.), για τα οποία ενημερώθηκαν εκτενέστερα από το προωθητικά έντυπα στη σερβική γλώσσα.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι πέραν των αδελφικών συναισθημάτων τους προς τον Ελληνικό λαό, γεγονός αποτελεί η συνεχής προτίμηση των Σέρβων προς τους τουριστικούς προορισμούς και τις παραλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 
 
ΔΤ ο Δήμος Σερρών στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Μόσχα 30-3-15
ΔΤ για Έκθεση Τουρισμού Βουκουρεστίου 20-3-15
18-2-2015 Δ.Τ. ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΦΙΑΣ 2015
ΔΤ για επίσκεψη Δημάρχου στο Βελιγράδι 12-12-2014
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών